Kryolipolyse

Kryolipolyse

Kryolipolyse, ofte referert til som "CoolSculpting", bruker kald temperatur for å bryte ned fettceller. Fettcellene er spesielt utsatt for kulde, i motsetning til andre typer celler. Mens fett-cellene fryses, blir huden og andre strukturer skånet for skader. Dette er en av de mest populære ikke-kirurgiske fettreduksjons-behandlingene. 

Grunner til at pasienter ønsker behandlingen

Pasienter som ønsker å redusere lokalisert fett som har vedvart til tross for kosthold og trening, kan være interessert i kryolipolyse.

Hvem er ikke en kandidat for kryolipolyse?

Pasienter med forkjølelsesrelaterte tilstander bør ikke utføre behandlingen. Pasienter med løs hud er kanskje ikke egnede kandidater. 

Hva gjør kryolipolyse?

Målet med kryolipolyse er å redusere volumet av fett. Noen pasienter kan velge å få mer enn ett område behandlet, eller å behandle et område mer enn én gang.

Krever kryolipolyse anestesi?

Denne prosedyren gjøres uten anestesi.

Kryolipolyse - prosedyren

Etter en vurdering av dimensjonene og formen på fettbulen som skal behandles, velges en applikator med passende størrelse. En gelépute plasseres på for å beskytte huden. Temperaturen inne i applikatoren synker, og når den gjør det, blir området numment. Pasienter opplever noen ganger ubehag, men dette går over når området blir numment. 

Hva er risikoen? 

Komplikasjonsraten er lav og tilfredshetsraten er høy. Det er fare for at pasienter ikke får det resultatet de hadde håpet på. Sjeldent, hos mindre enn 1 prosent, kan pasienter oppleve en uventet økning i antall fettceller. 

Restitusjon fra kryolipolyse

Det er ingen aktivitets-begrensninger. Det kan kjennes ut som du er litt støl, men det er svært sjeldent pasienter opplever smerte etter behandlingen. Hvis du opplever smerte må du si fra til legen din umiddelbart. 

Hva er resultatene av kryolipolyse?

De skadde fettcellene elimineres gradvis av kroppen i løpet av 4 til 6 måneder. I løpet av den tiden avtar fettet i størrelse, med en gjennomsnittlig fettreduksjon på rundt 20 prosent.

Les mer om behandlingen her.