Prosedyren steg for steg: ansiktsløft

Prosedyren steg for steg: ansiktsløft

Prosedyrer for ansiktsløft

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres for din komfort under den kirurgiske prosedyren. Valgene inkluderer intravenøs sedasjon og generell anestesi. Legen din vil anbefale det beste valget for deg.

En rekke andre prosedyrer kan ytterligere forbedre resultatet av en ansiktsløftning. De inkluderer:

  • Ansiktsimplantater eller fettoverføring for å forbedre konturen
  • Resurfacing-teknikker for å forbedre tone og tekstur i ansiktshuden
  • Rynkereduksjon ved injeksjon av fett eller fyllstoffer (Botox)

Trinn 2 – Snittet

Avhengig av graden av endring du ønsker å se, inkluderer ansiktsløftnings-valgene en tradisjonell ansiktsløftning, ansiktsløftning med begrenset snitt eller nakkeløft.

Et tradisjonelt ansiktsløftnings-snitt begynner ofte i hårfestet ved tinningene, fortsetter rundt øret og ender i nedre hodebunn. Fett kan skulptureres eller omfordeles fra ansiktet, kjever og nakke og underliggende vev flyttes, vanligvis løftes de dypere lagene i ansiktet og musklene også. Huden klippes o og overflødig hud trimmes bort.

Et andre snitt under haken kan være nødvendig for å forbedre en aldrende nakke ytterligere. Suturer eller hudlim lukker snittene.

Mini-ansiktsløftning

Et alternativ til en tradisjonell ansiktsløftning bruker kortere snitt ved tinningene, som fortsetter rundt øret. "Miniløft" er vanligvis forbeholdt pasienter med mindreslapp hud, da resultatene er mindre foryngende enn en full ansiktsløftning.

Nakkeløft: 

Et nakkeløft fikser slapp kjeve, løs nakkehud og fettansamling under haken. Nakkeløft-snittet begynner ofte foran øreflippen og vikler seg rundt bak øret, og ender i det bakre håret bak øret.

Trinn 3 – Lukking av snittene

Snittene lukkes med suturer som kan løses opp eller som må fjernes etter noen dager. Noen kirurger bruker hudlim for å forsegle snittene. Når de er helbredet, er snittlinjene fra en ansiktsløftning godt skjult innenfor hårfestet og i de naturlige konturene av ansiktet og øret.

Trinn 4 – Se resultatene

De synlige forbedringene av en ansiktsløftning vises når hevelse og blåmerker avtar. Det endelige resultatet bør ikke bare gjenopprette et mer ungdommelig og uthvilt utseende, men også hjelpe deg til å føle deg mer trygg på deg selv.