Prosedyren steg for steg: brystreduksjon

Prosedyren steg for steg: brystreduksjon

Brystreduksjons-kirurgi er kirurgisk fjerning av overflødig fett, kjertelvev og hud. I noen tilfeller kan overflødig fett fjernes gjennom fettsuging. Hvis bryststørrelsen i stor grad skyldes fettvev og overflødig hud ikke er en faktor, kan fettsuging brukes alene. 

Teknikken som brukes for å redusere størrelsen på brystene dine kommer an på din individuelle tilstand, brystsammensetning, ønsket reduksjonsmengde, dine personlige preferanser og kirurgens råd.

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner gis for at du skal være komfortabel under operasjonen. Valgene inkluderer intravenøs sedasjon og generell anestesi. Legen din vil anbefale det beste valget for deg.


Trinn 2 – Snittet

Alternativene er: 

  • Et sirkulært mønster rundt areola: arrene du får fra dette alternativet er synlige og permanente, men på et sted som ikke vises så ofte. 
  • Et nøkkelhull-mønster med et snitt rundt areola og vertikalt ned til brystfolden. 
  • Et omvendt T eller ankerformet snittmønster


Trinn 3 – Fjerning av vev og reposisjonering

Etter at snittet er laget blir brystvorten reposisjonert. Areola reduseres ved å fjerne hud hvis det er nødvendig.

Underliggende brystvev reduseres, løftes og formes. Noen ganger, for ekstremt store hengende bryster, kan det hende at brystvorten og areola må fjernes og transplanteres til en høyere posisjon på brystet (fri brystvorte-transplantasjon).


Trinn 4 – Lukking av snittene

Snittene bringes sammen for å omforme det nye og mindre brystet. Suturer er lagdelt dypt inne i brystvevet for å skape og støtte de nyformede brystene; suturer, hudlim og/eller kirurgisk tape lukker huden. Arrene er permanente, men vil i de fleste tilfeller falme og forbedre seg betydelig over tid.


Trinn 5 – Se resultatene

Resultatene av din brystreduksjons-operasjon er umiddelbart synlige. Over tid vil post-kirurgisk hevelse gå over og arrene vil falme.