Prosedyren steg for steg: dermabrasion og dermaplaning

Prosedyren steg for steg: dermabrasion og dermaplaning

Hvor prosedyren utføres

Behandlingen din kan utføres på en kirurgs kontor, et poliklinisk kirurgisenter eller et sykehus. Det gjøres vanligvis på poliklinisk basis, for kostnadsbegrensning og bekvemmelighet. Men hvis du gjennomgår omfattende arbeid, kan du bli innlagt på sykehuset.

Typer anestesi

Dermabrasjon og dermaplaning kan utføres under lokalbedøvelse, som bedøver området, kombinert med et beroligende middel for å gjøre deg døsig. Du vil være våken, men avslappet, og vil føle minimalt med ubehag. Noen ganger brukes en bedøvende spray eller lokalbedøvelse. I mer alvorlige tilfeller kan det hende at kirurgen foretrekker å bruke generell anestesi, i så fall vil du sove gjennom prosedyren.

Operasjonen

Dermabrasjon og dermaplaning kan utføres ganske raskt. Prosedyrene tar vanligvis alt fra noen få minutter til en og en halv time, avhengig av hvor stort hudområde det er snakk om. Det er ikke uvanlig at prosedyren utføres mer enn én gang eller i etapper, spesielt når arrdannelsen er dyp eller et stort hudområde er involvert.

Ved dermabrasjon skraper kirurgen bort det ytterste hudlaget med en grov stålbørste, som inneholder diamantpartikler festet til et motorisert håndtak. Skrapingen fortsetter til kirurgen når det sikreste nivået som vil gjøre arret eller rynken mindre synlig.

Ved dermaplaning bruker kirurgen et håndholdt instrument som kalles et dermatom. Som en elektrisk barberhøvel, har dermatomet et oscillerende blad som beveger seg frem og tilbake for å jevnt "skumme" av overflatelagene av huden.

Kirurgen kan deretter behandle huden på en rekke måter, inkludert salve, en våt eller voksaktig bandasje, tørrbehandling eller en kombinasjon av disse.