Prosedyren steg for steg: laser-peel

Prosedyren steg for steg: laser-peel

Prosedyrer for laser-peel

For best resultat kan plastikkirurgen din be deg starte med en rekke hudbehandlinger for å forberede huden din for laserprosedyren. Ofte begynner disse behandlingene 6 uker eller mer før den planlagte prosedyren. Disse hudbehandlingene er skreddersydd for din spesielle hudtype for å minimere komplikasjoner og oppnå det beste resultatet. 

Kosmetisk laser peeling tar vanligvis mellom 30 minutter og 2 timer.

Håndtere ubehag: Laser-overflatebehandling av hud kan være smertefullt. Legen din kan bedøve huden med lokalbedøvelse. Du kan også få et beroligende middel for å hjelpe deg med å slappe av. Etterpå vil legen gi smertestillende for å holde deg komfortabel. Som forberedelse vil ansiktet ditt bli grundig rengjort og du kan få øyebeskyttelse.

To typer lasere brukes vanligvis: karbondioksid (CO2) og erbium. Begge fordamper overfladiske, skadede hudceller.

CO2 laser

I flere år har leger brukt CO2-lasere for å behandle ulike hudsykdommer. En nyere generasjon CO2-lasere har kraften til å levere svært kort pulset lysenergi (kalt ultrapulsed) eller kontinuerlige lysstråler. Denne typen laser fjerner nøyaktig tynne hudlag med minimal skade på det omkringliggende vevet.

Erbium laser

Denne typen laser brukes vanligvis til å fjerne overfladiske og moderat dype linjer og rynker i ansiktet, men kan også brukes på nakken, brystet eller hendene.

Etter prosedyren

Etter at laser peelingen er fullført, vil plastikkirurgen bruke spesialbandasje for å beskytte det behandlede vevet. Ytterligere bandasje eller spesialiserte topiske behandlinger kan være nødvendig for å forbedre helbredelsen.

Les mer om behandlingen her.