Prosedyren steg for steg: ørekirurgi

Prosedyren steg for steg: ørekirurgi

Prosedyrer for ørekirurgi

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres for din komfort under den kirurgiske prosedyren. Valgene inkluderer lokal, intravenøs sedasjon eller generell anestesi. Legen din vil anbefale det beste valget for deg.

Trinn 2 – Snittet

Korreksjon av utstående ører bruker kirurgiske teknikker for å skape eller øke den antiheliske folden (like innenfor ørekanten) og for å redusere forstørret brusk. Snitt for otoplastikk gjøres vanligvis på baksiden av øret. Når det er nødvendig med snitt på forsiden av øret, gjøres de innenfor foldene for å skjule dem. Innvendige, ikke-avtakbare suturer brukes til å lage og sikre den nyformede brusken på plass.

Trinn 3 – Lukking av snittene

Eksterne sting lukker snittet. Hva slags teknikk som brukes kommer an på kirurgen din og hva som passer best for dine ører. 

Trinn 4 – Se resultatene

Ørekirurgi gir nesten umiddelbare resultater i tilfeller av utstående ører. Du ser resultatet så fort bandasjene som støtter den nye formen på øret under de innledende fasene av helbredelsen er fjernet. Med øret permanent plassert nærmere hodet, er kirurgiske arr enten skjult bak øret eller godt gjemt innenfor ørets naturlige skrukker.

Ubehag umiddelbart etter øreoperasjon er normalt og kan kontrolleres med smertestillende medisiner. Det kan være en kløende følelse under bandasjene. Det er viktig at bandasjene forblir intakte og ikke fjernes av noen grunn. Fjerner du bandasjene kan det føre til tap av noe av korreksjonen og kan kreve en sekundær operasjon.

Sørg for å stille din plastikkirurg spesifikke spørsmål om hva du kan forvente i løpet av din individuelle restitusjonsperiode:

  • Hvor vil jeg bli tatt etter at operasjonen er fullført?
  • Hvilken medisin vil jeg få eller foreskrevet etter operasjonen?
  • Vil jeg ha bandasjer etter operasjonen? Når blir de fjernet?
  • Blir stingene fjernet? Når?
  • Når kan jeg gjenoppta normal aktivitet og trening?
  • Når kommer jeg tilbake for oppfølging?

Utøvelse av medisin og kirurgi er ikke en eksakt vitenskap. Selv om det forventes gode resultater, er det ingen garanti for at du blir fornøyd med resultatene. I noen situasjoner er det kanskje ikke mulig å oppnå optimale resultater med en enkelt kirurgisk prosedyre, og en annen en operasjon til kan være nødvendig.

Du vil bli gitt spesifikke instruksjoner som kan inkludere hvordan du tar vare på ørene etter operasjonen, medisiner du kan bruke eller ta oralt for å hjelpe til med helbredelse og redusere risikoen for infeksjon og når du skal følge opp med plastikkirurgen.

Skulle det oppstå komplikasjoner, gi beskjed til plastikkirurgen som vil avgjøre om ytterligere behandling er nødvendig.

Vær forsiktig

Å følge legens instruksjoner er nøkkelen til suksess for operasjonen. Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, sollys, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du skal ta vare på deg selv. Det er veldig viktig å følge plastikkirurgens instruksjoner og delta på oppfølgingsbesøk som planlagt.