Rehabilitering: dermabrasion og dermaplaning

Rehabilitering: dermabrasion og dermaplaning

Hva er rehabiliteringstiden etter dermabrasion og dermaplaning?

Rett etter prosedyren vil huden din være ganske rød og hoven, og det kan være vanskelig å spise og snakke. Du vil sannsynligvis føle noe prikking, svie eller verking; enhver smerte du føler kan kontrolleres med medisiner foreskrevet av kirurgen din. Hevelsen vil begynne å avta i løpet av noen dager til en uke.

En skorpe vil dannes over det behandlede området når det begynner å gro. Dette vil falle av når det dannes et nytt lag med stram, rosa hud under. Ansiktet ditt kan klø når ny hud begynner å vokse, og kirurgen din kan anbefale en salve for å gjøre deg mer komfortabel. Hvis salve påføres umiddelbart etter operasjonen, er sjansen mindre for skorpedannelse. 

Kirurgen din vil gi deg detaljerte instruksjoner om hvordan du tar vare på huden din etter operasjonen. Det er veldig viktig at du forstår legens instruksjoner og følger dem nøyaktig, for å sikre best mulig helbredelse.Hvis du merker at det behandlede området begynner å bli verre i stedet for bedre (hvis det blir stadig mer rødt og kløende etter at det har begynt å gro), kan det være et tegn på at unormale arr begynner å dannes. Ring kirurgen din så snart som mulig hvis dette skjer. 

Å komme tilbake til det normale

Din nye hud vil være litt hoven, følsom og lys rosa i flere uker. I løpet av denne tiden kan du gradvis begynne å gjenoppta dine normale aktiviteter.

Du kan forvente å være tilbake på jobb om omtrent to uker. Kirurgen din vil sannsynligvis råde deg til å unngå aktivitet i minst to uker, ofte opp til fire til seks uker. Unngå sol og vind, og hold ansiktet unna klorvann i minst fire uker. Det vil ta minst tre til fire uker før du kan drikke alkohol uten å oppleve rødhet.

Fremfor alt er det viktig å beskytte huden din mot solen til pigmentet har kommet helt tilbake til huden din – så lenge som seks til tolv måneder.