Restitusjon: gynekomastikirurgi

Restitusjon: gynekomastikirurgi

I løpet av restitusjonsperioden for gynekomastikirurgien, vil bandasjer påføres snittene dine, og en elastisk bandasje eller støtteplagg kan brukes for å minimere hevelse og støtte den nye brystkonturen når den gror etter operasjonen.

Et lite, tynt rør kan midlertidig plasseres under huden for å drenere overflødig blod eller væske som kan samle seg.

Du vil bli gitt spesifikke instruksjoner som kan inkludere hvordan du skal ta vare på operasjonsstedet og drenering, samt medisiner du kan bruke eller ta oralt for å hjelpe til med restitusjonen og redusere potensialet for infeksjon, spesifikke bekymringer du bør se etter på operasjonsstedet eller i din generelle helse og når du skal få oppfølging med plastikkirurgen.

Sørg for å stille spesifikke spørsmål til plastikkirurgen om hva du kan forvente i løpet av din individuelle restitusjonsperiode.

  • Hvor skal jeg være etter at operasjonen er fullført?
  • Hvilken medisin vil jeg få eller foreskrevet etter operasjonen?
  • Vil jeg ha bandasjer etter operasjonen? Når blir de fjernet?
  • Blir stingene fjernet? Når?
  • Når kan jeg gjenoppta normal aktivitet og trening?
  • Når kommer jeg tilbake for oppfølging?

Det er veldig viktig å følge plastikkirurgens instruksjoner og delta på oppfølgingsbesøk som planlagt.

De endelige resultatene av gynekomastikirurgi er i mange tilfeller permanente. Men hvis gynekomasti skyldes bruk av visse reseptbelagte medisiner, legemidler (inkludert steroider) eller vektøkning, må du være helt fri for disse stoffene og holde deg på en stabil vekt for å opprettholde resultatene.

Diskuter dette med legen din før du gjør endringer i dine reseptbelagte medisiner.

Restitusjon fra gynekomastisk kirurgi hjemme

Hvis du opplever kortpustethet, brystsmerter eller uvanlig hjerteslag, oppsøk lege umiddelbart. Skulle noen av disse komplikasjonene oppstå, kan du trenge sykehusinnleggelse og ytterligere behandling.

Å følge legens instruksjoner er avgjørende for at operasjonen skal lykkes.

Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, hevelse, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du skal ta vare på deg selv.

Les mer om behandlingen her.