Resultater: fjerning av brystimplantat

Resultater: fjerning av brystimplantat

Det endelige resultatet etter du har fjernet brystimplantater vil i stor grad avhenge av størrelsen på implantatene som fjernes, og mengden på brystvevet som er igjen. Arrvevet som var rundt implantatene dine vil også spille en stor rolle i det totale resultatet. Hevelse og postoperative endringer vil også trenge tid før de endelige resultatene er helt synlige. Det kan ta opp til et år. 

Utøvelse av medisin og kirurgi er ikke en eksakt vitenskap. Resultatet kommer an på hvor tynt brystvevet er og om implantatene har lekket. I noen situasjoner er det kanskje ikke mulig å oppnå optimale resultater med en enkelt kirurgisk prosedyre, og operasjon til kan være nødvendig. Det kan også være nødvendig å ta en mastektomi hvis silikon har gått gjennom brystet og den frittflytende silikonen ikke lenger er i arrvevet.

Hvis du opplever kortpustethet, brystsmerter eller uvanlige hjerteslag etter operasjonen, oppsøk lege umiddelbart. Skulle noen av disse komplikasjonene oppstå kan du trenge sykehusinnleggelse og ytterligere behandling.

Å følge legens instruksjoner er nøkkelen til suksess for operasjonen. Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du tar vare på deg selv.