Ulike typer brystimplantater

Ulike typer brystimplantater

Brystimplantater med saltvann

Disse brystimplantatene fylles med sterilt saltvann. Skulle implantatskallet lekke, vil implantatet kollapse og saltvannet vil bli absorbert og naturlig utstøtt av kroppen.

Brystimplantater med saltvann gir en naturlig form, fasthet og følelse, og er FDA-godkjent for forstørrelse hos kvinner 18 år eller eldre.

Strukturerte brystimplantater med saltvann

Strukturerte implantater er fylt med sterilt saltvann, og inneholder en indre struktur som har som mål å få implantatet til å føles mer naturlig.

Silikon-brystimplantater

Silikon-brystimplantater er fylt med silikongel. Gelen føles litt mer som naturlig brystvev. Hvis implantatet lekker, kan gelen forbli i implantatskallet, eller den kan unnslippe inn i brystimplantat-lommen. 

Hvis du velger silikon-implantater, må du kanskje besøke plastikkirurgen regelmessig for å forsikre deg om at implantatene fungerer som de skal. 

Silikonbrystimplantater er FDA-godkjent for forstørrelse hos kvinner som er 22 år eller eldre.

Gummibjørn-brystimplantater

Formstabile implantater blir noen ganger referert til som gummibjørn-brystimplantater fordi de opprettholder formen selv når implantatskallet blir ødelagt. Konsistensen til silikongelen inne i implantatet er tykkere enn tradisjonelle silikon-implantater. Disse implantatene er også fastere enn tradisjonelle implantater.

Plassering av gummibjørn-implantater krever et litt lengre snitt i huden.

Runde brystimplantater

Runde brystimplantater har en tendens til å få brystene til å virke fyldigere enn formstabile implantater. Fordi runde implantater har samme form overalt, er det mindre bekymring for at de roterer og blir malplassert.

Glatte brystimplantater

Glatte brystimplantater gir den mykeste følelsen. De kan bevege seg med brystimplantat-lommen, noe som kan gi mer naturlig bevegelse.

Teksturerte brystimplantater

Teksturerte brystimplantater utvikler arrvev som fester seg til implantatet, noe som gjør det mindre sannsynlig at de beveger seg rundt på innsiden av brystet og blir reposisjonert.

Implantat-produsenter introduserer av og til nye stiler og typer brystimplantater, så det kan være flere alternativer tilgjengelig. Uansett om du velger saltvanns- eller silikonimplantater, er det viktig for deg å overvåke brystimplantatene og jevnlig følge opp med plastikkirurgen.