Vaginalplastikk

Vaginalplastikk

Hva er en vaginalplastikk?

Vaginalplastikk (også kjent som posterior kolporrafi) er en prosedyre designet for å stramme opp skjeden. Et alternativ er ikke-invasiv vaginal oppstramming gjennom oppvarming av vev med radiofrekvensbølger eller laser. Pasienter med betydelig slapphet opplever kanskje ikke en fordel av disse behandlingene og kan være bedre kandidater for kirurgisk oppstramming med vaginalplastikk.

Grunner til at pasienter ønsker en vaginalplastikk

Etter fødsel kan kvinner klage over vaginal slapphet, som følge av strekking av vev og separering av muskler, noen ganger til det punktet at en tampong faller ut, og denne mangelen på tone kan bidra til seksuell dysfunksjon.

Hva gjør en vaginalplastikk?

En vaginalplastikk bringer de adskilte musklene sammen, og den ekstra slimhinnen fra baksiden av skjeden fjernes. Den ytre huden kan også fjernes for et mer estetisk utseende.

Anestesi for en vaginalplastikk

Mens en vaginalplastikk kan gjøres under lokalbedøvelse, velger mange å få den utført under generell anestesi.

Forberedelse for en vaginalplastikk

Pasienter blir bedt om å gjøre en tarmforberedelse før operasjonen.

Vaginaplastisk prosedyre

Når mengden av oppstramming som skal gjøres er bestemt, merkes en paiformet kile for å avgrense den ekstra huden som skal fjernes fra innsiden av skjeden. Under huden strammes vevene med sterke suturer. Når skjedekanalen er strammet til, sutureres slimhinnen. Hvis det er ytre hud som stikker ut, kan dette også reduseres for et mer estetisk resultat.

Hva er risikoen ved en vaginalplastikk?

Risikoer fra vaginalplastikk inkluderer infeksjon, blødning, smerte, sammen med sjeldne komplikasjoner.

Å komme seg etter en vaginalplastikk

Pasienter kan ha en til to ukers nedetid. De kan føle en dyp smerte de første dagene, og det er ingen tampongbruk eller samleie på åtte uker. Avhengig av hvor mye stramming som utføres, kan noen pasienter bli bedt om å bruke dilatatorer.

Hva er resultatene av en vaginalplastikk?

Denne prosedyren resulterer vanligvis i en tettere vaginal kanal, som kan bidra til å øke seksuell tilfredsstillelse.

Les mer om behandlingen her.