Prosedyrer for kvinner: hårtransplantasjon

Prosedyrer for kvinner: hårtransplantasjon

Hvilke hårtransplantasjonsprosedyrer anbefales for kvinner?

Noen leger anslår at én av fem kvinner vil oppleve en viss grad av hårtap, vanligvis forårsaket av aldring, sykdom eller hormonelle endringer etter overgangsalderen. Kvinner har en tendens til å oppleve en subtil tynning over hele hodebunnen i stedet for å miste hår på flekker, slik det er vanlig hos menn. For å rette opp problemet velger noen kvinner å bruke parykk eller hårforlengelser. Andre har hatt en viss suksess med å bruke et aktuelt reseptbelagt legemiddel. Effektiviteten til slike legemidler varierer hos noen pasienter og forhindrer ganske enkelt ytterligere hårtap uten å stimulere noen merkbar ny vekst. Hårtransplantasjonskirurgi kan være svaret for de som føler seg ukomfortable med noen av disse alternativene.

Fordi minitransplantat vanligvis er den kirurgiske behandlingen for å fylle ut tynne områder, bør gode kandidater for denne prosedyren ha tett hårvekst på baksiden av hodet. Mini-pode høstes fra dette tette området og plantes på nytt i tynne områder for å skape et fyldigere utseende. Noen ganger kan klaff- og vevsekspansjonsprosedyrer brukes hvis personen vurderes å være en god kandidat.

Hvis du vurderer en hårtransplantasjonsprosedyre, er det viktig å forstå at du aldri vil ha den dekningen du hadde før hårtapet, men kirurgi kan kamuflere de tynne områdene og gi deg mer fylde.

Les mer om behandlingen her.