Risiko og sikkerhet: hårtransplantasjon

Risiko og sikkerhet: hårtransplantasjon

Hva er risikoen ved hårtransplantasjonskirurgi?

Hårtransplantasjonskirurgi er normalt trygt når den utføres av en kvalifisert, erfaren styresertifisert plastikkirurg. Likevel varierer individer sterkt i deres fysiske reaksjoner og helbredende evner, og utfallet er aldri helt forutsigbart.

Som ved enhver kirurgisk prosedyre kan infeksjon forekomme. Overdreven blødning og/eller brede arr, noen ganger kalt "tilbakestrekk"-arr forårsaket av spenning, kan skyldes noen prosedyrer for hodebunnsreduksjon.

I transplantasjonsprosedyrer er det en risiko for at noen av transplantatene ikke "tar". Selv om det er normalt at håret i pluggene faller av før det gror på den nye plasseringen, dør noen ganger hudpluggen og operasjonen må gjentas. Noen ganger vil pasienter med pluggtransplantat legge merke til små støt i hodebunnen som dannes på transplantasjonsstedene. Disse områdene kan vanligvis kamufleres med omkringliggende hår.

Når hårtap utvikler seg etter operasjonen, kan det oppstå et unaturlig, "flekkete" utseende - spesielt hvis det nylig plasserte håret ligger ved siden av hårflekker som fortsetter å tynnes ut. Hvis dette skjer, kan ytterligere kirurgi være nødvendig.

Les mer om behandlingen her.